Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2021.

Милош Биковић посетио Војну академију: Кадети су понос Србије



Прослављени српски глумац Милош Биковић посетио је данас Војну академију где је имао прилику да се у друштву кадеткиња и кадета треће и четврте године упозна са сегментима живота и рада те високошколске установе и осети дух обуке будућих официра. За Биковића то је била прилика да стекне драгоцена искуства за улоге које га очекују у будућности, а за кадеткиње и кадете да се упознају и друже са једним од идола генерације.

– Војска и војна лица имају посебан начин размишљања, кодекс понашања и систем вредности и ја сам дошао на Војну академију да се упознам са тим и, на неки начин, дообразујем себе као глумца и припремим за неке улоге које ми предстоје – рекао је Биковић.
 
Он објашњава да један дан у униформи није променио визуру према војсци и војним лицима, али је непосредно искуство променило осећај и доживљај војске.

– Данас сам имао ту прилику и част да стојим у строју са кадетима када се подизала застава. То је нешто што може да се препричава на филму, али када је човек ту и када то осети, у стомаку и крви нешто проради и одреагује. То је један моменат који ћу понети одавде, а други су ови дивни млади људи који су, а то им се види у погледу, здрави психички и физички, духовно... Добри људи. Они су, стварно, дика и понос – истиче славни глумац.
 
Кадеткиња треће године Анђела Вучковић каже да је њој и њеним колегама част што је прослављени глумац Милош Биковић био са њима у строју и што је са њима тренирао на полигону пешадијских препрека.

– Одушевљени смо како је он са лакоћом прешао полигон и како нема страха када се суочава са изазовима. Он је спонтан, занимљив и духовит. Стекла сам утисак да он држи до правих вредности и да поштује војску – каже кадеткиња Вучковић.
 
Радни дан на Војној академији за Милоша Биковића почео је јутарњом смотром и дизањем заставе у кадетском строју, а потом је уследио тренинг на полигону пешадијских препрека и час борилачких вештина у спортском центру. Глумац је имао прилику и да се опроба у гађању пешадијским наоружањем у филмској и пиштољској стрељани, као и да се увери у квалитет кухиње која свакодневно припрема храну за будуће официре Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.03.2021
mp4 (145,55 MB)
Посета Милоша Биковића Војној академији
11.03.2021
mp4 (127,66 MB)
Изјава Милоша Биковића
11.03.2021
mp4 (36,72 MB)
Изјава кадета Анђеле Вучковић