Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2021.

Састанак министра Стефановића са шеиком Мохамедом бин Заједом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се на сајму наоружања "IDEX 2021" са шеиком Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном, крунским принцем и замеником врховног команданта Оружаних снага Уједињених Арапских Емирата.

На почетку састанка, министар Стефановић пренео је крунском принцу поздраве председника Србије Александра Вучића и позив да посети Србију.

Министар одбране захвалио се на досадашњој успешној сарадњи, поготово у пројектима који су везани за војну индустрију и Министарство одбране, те изразио очекивања да ће два министарства одбране у директној сарадњи имати још интензивнију сарадњу у наредном периоду.

Шеик Мохамед бин Зајед истакао је да Уједињени Арапски Емирати настављају блиску сарадњу са Србијом и да ће до сада постигнути споразуми бити унапређивани у будућности. Шеик Мохамед бин Зајед рекао је да подржава напоре председника Вучића за очување стабилности и свеобухватног мира у региону и повећање стандарда грађана.

На састанку је наглашено да су обе државе посвећене вакцинацији свог становништва и борби против Ковида-19. Саговорници су изразили очекивања да ће таква заштита становништва довести до раста економије који треба да обезбеди стабилност и дугорочни развој обе државе.


После састанка, министар Стефановић и шеик Мохамед бин Зајед обишли су штанд ЈП "Југоимпорт-СДПР" на којем су изложени производи српске одбрамбене индустрије.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.02.2021
mp4 (33,41 MB)
Састанак