Министарство одбране Републике Србије
 
17.02.2021.

Тријумфи војних спортиста у атлетици и стрељаштву



Припадници Војске Србије и ове године постигли су значајне резултате на традиционалној међународној спортској манифестацији 54. Бели крос, одржаној 14. фебруара на теренима Спортског центра Кошутњак.

Један од такмичарских категорија овог јединственог атлетског такмичења је и „Војска и Полиција трка на 1.000 метара“, у којој је учетвовало 14 припадника Војске Србије.

ФОТО: Телеграф

У мушкој категорији прва три места заузели су припадници 72. бригаде за специјалне операције. Златно одличје освојио је млађи водник Иван Длачић, сребрно водник Влајко Поповић, а бронзано млађи водник Петар Раденковић.

У женској категорији освајањем првог места тријумфовала је капетан Невена Јовановић из Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“, док је треће место заузела десетар Гордана Јовановић из Ратног ваздухопловства и ПВО.

Протекли викенд био је успешан и за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе, који су представљали Стрељачки клуб Војне академије „Академац“ на  Првенству Србије за јуниоре, ваздушним оружјем, одржаном у ваздушној стрељани нишког спортског комплекса „Чаир“.

Златну медаљу и титулу шампиона Србије за 2021. годину освојио је ученик Војне гимназије Владимир Ћурчин, док је бронзану медаљу освојио ученик Средње стручне војне школе Лука Милошевић. Обојица су заједно са учеником Средње стручне војне школе Урошем Вукојевићем у екипном пласману стигли до шампионске титуле и тако обележили такмичење ваздушним пиштољем за јуниоре у знаку стрељачког клуба Војне академије „Академац“ који је био најуспешнији српски клуб другог дана такмичења.

Овим победама припадници Војске Србије најавили су успешну такмичарску сезону 2021. године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА