Министарство одбране Републике Србије
 
14.01.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Кипра Тефилактуом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Кипар Димитриосом Тефилактуом.

На почетку сусрета, министар Стефановић изразио је очекивање да ће и током службовања амбасадора Тефилактуа бити настављена традиција добрих односа Србије и Кипра, заснована на историјској блискости и пријатељству два народа.

Указујући на важност међусобне подршке у поштовању принципа међународног права, министар Стефановић захвалио се на принципијелном ставу Кипра по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао да Србија на исти начин подржава територијални интегритет Кипра.

У наставку разговора, Стефановић је истакао опредељење за интензивирање сарадње у области одбране уважавајући обострани интерес, посебно када је реч о војно-војној и војноекономској сарадњи.

Амбасадор Тефилакту захвалио је за подршку Србије у изналажењу свеобухватног решења кипарског питања и настојању да, кроз ангажовање припадника Војске Србије у мултинационалној операцији UNFICIP, помогне очувању мира. Нагласио је да ће подржати све активности које доприносе квалитативном унапређењу сарадње у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.01.2021
mp4 (66,28 MB)
Састанак