Министарство одбране Републике Србије
 
16.12.2020.

Састанак председника Вучића са колегијумима министра одбране и начелника Генералштаба



Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је данас састанку Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, на коме је разматрано опремање Војске Србије за 2021. годину.
 
Састанку у Генералштабу Војске Србије присуствовали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

- Важни разговори у Генералштабу наше војске. Снажна армија је гарант мира, али и опстанка наше државе и народа – поручио је председник Вучић након данашњег састанка.
 
На састанку су разматрани резултати у опремању Војске у претходне две године, активности које се сада преузимају и актуелни процеси опремања и исказане су потребе Војске Србије за новим наоружањем и војном опремом чијом набавком  ће се осигурати даље јачање Војске Србије.
 
Закључено је да је набавком савременог наоружања учињен значајан искорак у јачању функционалних и оперативних способности и истакнуто је опредељење да се настави са убрзаним опремањем и модернизацијом.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.12.2020
mp4 (55,77 MB)
Састанак Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба