Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2020.

Министар Стефановић посетио Војнотехнички институт



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, приликом обиласка Војнотехничког института у Београду, да ће држава наставити да улаже у запослене у овој установи, али и да ради на подмлађивању кадра. 

„Људи у Војнотехничком институту даноноћно размишљају како да Војска Србије буде у корак са војскама света, шта ново могу да понуде и осмисле, али и како да модернизују наша постојећа средства. Они су ти који вредно и предано раде на будућности наше војске“, рекао је Стефановић приликом представљања средстава која је само током ове године развио Војнотехнички институт.

Осим наставка улагања, министар Стефановић најавио је да Институт очекује појачање и у кадровском смислу, с обзиром да ће до краја фебруара бити примљено више од 80 нових истраживача.  

- Радимо на томе да млади информатичари и инжењери што пре и што лакше долазе у овај институт, као и да кроз повећање плата, које је одобрио председник Србије, запослени добију квалитетније зараде. Важно је такође и да кроз различите стимулације и до краја ове године, али и у наредном периоду, покажемо да бринемо о експертима који овде раде, да ценимо њихово знање и то што својим знањем помажу да Србија буде што сигурнија и безбеднија - рекао је министар одбране.

Приликом данашње посете приказана су средства из овогодишњег развоја Војнотехничког института, међу којима су беспилотне летелице Пегаз и Врабац, дигитални Огањ, БОВ ПОЛО и КИВ, ПАСАРС, радар Жирафа, модернизовани тенк М-84, модернизована Гвоздика и роботизовано возило „Милош“ са Дефендером.

О богатој историји установе говорио је директор Војнотехничког института пуковник др Бојан Павковић који је министру Стефановићу представио место и улогу ВТИ-а у Министарству одбране и актуелне пројекте.

Данашњем обиласку присуствовали су помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић и начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор Младен Вуруна.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.12.2020
mp4 (221,76 MB)
Обилазак
14.12.2020
mp4 (151,28 MB)
Изјава министра Стефановића