Министарство одбране Републике Србије
 
10.12.2020.

Министар Стефановић обишао припаднике војске који раде на опитовању нове ракете ваздух-земља



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Министарства одбране и Војске Србије на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници који раде на опитовању вођене ракете ваздух-земља ВРВЗ-200 за авион "Орао".

- У наредне две године планирамо да наставимо са модернизацијом "Орла" и да 12 авиона "Орао", који ће бити опремљени савременим средствима, буду потпуно спремни за укључење у наше ескадриле. Ова ракета моћи ће у наредном периоду, надамо се у наредних 12 месеци, да се пусти у серијску производњу и она ће, захваљујући домаћим институтима и домаћем знању, бити модернизована и коришћена за опремање наше војске - изјавио је министар одбране, додајући да ће нова ракета ваздух-земља бити једна од кључних за опремање модернизованих авиона "Орао".
 
Министар одбране се захвалио свим људима који раде на развоју нове ракете, а за чије опитовање су данас вршене припреме на аеродрому у Батајници.
 
- Захвалио бих се овим људима, инжењерима, механичарима, свима из Војске и војних института који даноноћно раде како бисмо наставили модернизацију наше војске и како би наше Ратно ваздухопловство било потпуно спремно да изврши сваки задатак који се пред њих стави - истакао је министар Стефановић.

Данашњем обиласку присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба бригадни генерал Милан Поповић, заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Жељко Билић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Бране Крњајић и директор Војнотехничког института пуковник Бојан Павковић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.12.2020
mp4 (67,15 MB)
Обилазак
10.12.2020
mp4 (78,49 MB)
Изјава министра Стефановића