Министарство одбране Републике Србије
 
02.12.2020.

Министар Стефановић уручио одликовања заслужним припадницима Министарства одбране и Војске Србије



Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић заслужним припадницима Министарства одбране и Војске Србије уручио је данас одликовања додељена Указом председника, поводом Сретења – Дана државности Републике Србије.

Данашњој церемонији одржаној у старом Генералштабу присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Сребрном медаљом за заслуге одликовано је 46, а сребрном медаљом за ревносну службу 79 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Поштујући мере превенције у заштити од вируса Ковид-19, министар Стефановић уручио је 10 државних одличја, поручивши да му је изузетна част што су истакнутим појединцима додељена у знак сећања на дан који у нашој историји симболизује трајан извор надахнућа како српском народу, тако и војсци.

- Ову врсту признања нема пуно људи у животу прилику да добије. Зато је ваша обавеза већа, оно што радите биће посматрано и од стране ваших колега, ваших надређених и потчињених и то морате имате у виду у свакодневном животу. Истовремено, морате бити свесни и да сте ова признања заслужили својим изузетним радом – поручио је министар Стефановић.

Према речима министра одбране, при додели одликовања председник Вучић руководио се свим оним што је урађено у претходном периоду како би Министарство одбране и Војска Србије напредовали.

- Хоћу да вам захвалим што и у овој години када наша земља води тешку борбу против вируса Ковид-19 никада нисте одустали од својих задатака. Оно што сам увек уочавао и мислим да је веома значајно за целу земљу да то види, и да то не смемо никада да заборавимо, јесте да припадници Војске Србије када год дође до тешких времена, до изазова, никада не окрећу леђа, никада не заостају, никада не препуштају да неко други буде испред њих у извршењу задатака, чак и када су ти задаци толико нови и сложени да угрожавају животе. У име председника захваљујем вам и на томе. Ова признања говоре да сте, без обзира на све те околности, увек предњачили у извршењу задатака и да сте заиста понос наше земље. Немојте то никада да заборавите, а ми нећемо никада заборавити то што сте ви урадили и на какав начин се борите да наша војска буде, ја бих рекао, најбоља на свету – поручио је министар Стефановић.

Међу одликованима сребрном медаљом за заслуге је и пуковник Саша Стефановић, који истиче да му је изузетна част што му је одликовање доделио председник и врховни командант.

- Увек је част примити неку награду и захвалност за оно што сте урадили, посебно када долази од првог човека у држави и уосталом нашег команданта. Ово доживљавам као сатисфакцију за професионалну каријеру. То је признање које ја ценим, признање мени и мом колективу, али исто тако и мојој породици – рекао је пуковник Стефановић.

Потпуковник Небојша Милосављевић такође је награђен сребрном медаљом за заслуге. Признање које му је данас уручено, осим што је велика част и задовољство, обавезује да у будућности ради још боље и пожртвованије.
 
- Захвалио бих председнику Републике и врховном команданту Војске Србије на додељеном признању које ми је данас уручио потпредседник Владе и министар одбране. Такође, захвалио бих и мом колективу. Сматрам да је ово њихова заслуга, јер без јаког колектива, нема ни успешне реализације задатака – истакао је потпуковник Милосављевић.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.12.2020
mp4 (136,07 MB)
Уручење одликовања
02.12.2020
mp4 (300,97 MB)
Обраћање министра Стефановића
02.12.2020
mp4 (35,72 MB)
Изјава пуковника Саше Стефановића
02.12.2020
mp4 (53,73 MB)
Изјава потпуковника Небојше Милосављевића