Министарство одбране Републике Србије
 
26.11.2020.

Министар Стефановић: Војно здравство у служби свих грађана



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас на седници Народне скупштине, на којој су посланици постављали питања министрима у Влади, још једном свим медицинским радницима у војном здравству који у овим тешким временима, осим од Ковида-19, лече и људе оболеле од других болести.

- Ово је тренутак где морамо да питамо те људе шта ми можемо да урадимо да њима олакшамо и да им покажемо да их поштујемо. Не да то изговоримо – да буде флоскула, већ да заиста покажемо да поштујемо што падају од умора. Ти људи у систему војног здравства се боре заиста дисциплиновано. У целом систему здравства притисак је велики, па и у војном здравству - истакао је министар Стефановић и додао да оно чиме војни систем може да се похвали јесу организација и дисциплина.

Министар одбране такође је истакао да је наша војска најјачи и најснажнији гарант безбедности наше земље и стабилности у читавом региону.

 - Разговарао сам са председником Александром Вучићем и верујем да ће он сагледати све оно о чему смо причали и да ће заједно са Владом и премијерком наћи решење да војска у наредном периоду има боља примања, али и да наставимо са опремањем још интензивније – поручио је министар одбране.

Чврста војска и чврсто војно здравство, показали су да тај део система наше земље уме у овим тешким временима и те како да буде подршка свом народу, наглашава министар Стефановић и поручује да ће сваку подршку коју добије војска умети да врати.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.11.2020
mp4 (101,85 MB)
Седница Народне скупштине