Министарство одбране Републике Србије
 
25.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Турске Билгичем



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Турске у Београду Танжу Билгичем.

Министар Стефановић истакао је да су билатерални односи Републике Србије са Републиком Турском на високом нивоу и да снажно подржава даљи развој сарадње двеју држава, која несумњиво доприноси очувању мира и стабилности, како у региону Западног Балкана, тако и у глобалним размерама. Он је оценио да је то потврђено високим нивоом сарадње које су имала министарства унутрашњих послова двеју земаља и намера је да се тај ниво постигне и у сарадњи два министарства одбране, заснованој на опредељењу Републике Србије ка војној неутралности и балансираној политици одбране.

На састанку је посебно наглашена потреба за развојем сарадње у области опремања и модернизације. Саговорници су се сагласили да ће то представљати солидну основу за подизање међусобне интероперабилности на виши степен од приказаног на досадашњем заједничком учешћу на мултинационалним вежбама, размени полазника на различитим облицима школовања и усавршавања, као и јачању укупних оперативних способности две војске.

Амбасадор Билгич честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелео му успех у даљем раду. Он је истакао да на основу досадашње сарадње Републике Србије и Републике Турске постоје добри услови за њено интензивирање и унапређење. Амбасадор Турске изразио је дубоко уверење да ће се сарадња интензивирати и сагласио са министром Стефановићем око тежишних области будућих заједничких активности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.11.2020
mp4 (42,91 MB)
Састанак