Министарство одбране Републике Србије
 
25.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Бугарске Влајковим



Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Бугарске у Београду Радком Влајковим.

Министар Стефановић истакао је значај билатералних односа Републике Србије и Републике Бугарске, као и намеру Републике Србије да јача добросуседске односе са Републиком Бугарском ради одржања стабилности у региону. Он је нагласио да је за Србију приоритет приступање Европској унији, што је додатни разлог очувања добрих односа са суседним земљама. 

Амбасадор Влајков честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелео му успех у даљем раду. Такође, истакао је да Бугарска поштује и подржава војну неутралност Србије и оценио да је сарадња између Републике Србије и Републике Бугарске на високом нивоу те је изразио наду и уверење да ће у наредном периоду имати узлазни тренд.

Амбасадор Влајков је истакао да ће Амбасада Републике Бугарске у Београду од 1. јануара 2021. године преузети улогу контакт амбасаде између Републике Србије и НАТО на период од две године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.11.2020
mp4 (43,53 MB)
Састанак