Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2020.

Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Министарство одбране и Војска Србије увек су са својим народом, како у свим тешким тренуцима, као што је био моменат у коме смо учествовали у организационим припремама за сахрану његове светости патријарха Иринеја, тако и у свим другим приликама, због чега и јесмо једна од институција којој грађани наше земље највише верују.

Готово је сувишно коментарисати данашње нападе на припаднике војске који су формирали почасне шпалире и пренели ковчег са земним остацима његове светости. Они показује колико мало аутори овог текста разумеју повезаност војске и народа, баш као и сами политички налогодавци ових напада на војску и Српску православну цркву.

Истовремено, не треба ни да подсећам да војска у свом саставу има и главног војног свештеника, главног војног капелана и војног имама. Да једнаку пажњу, потпуно непристрасно, поклања свим вероисповестима и да максимално поштује слободу вероисповести. 

Министарство одбране и Војска Србије биће и убудуће уз своје грађане и извршаваће све задатке које наложи председник Србије којима помажемо свом народу у различитим ситуацијама и налазимо се уз њега и у добру и у злу.“