Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2020.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Плухом и генералом Виталеом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Краљевине Холандије Жилом Плухом, а састанку је присуствовао и шеф НАТО војне канцеларије за везу бригадни генерал Томазо Витале, пошто је Краљевина Холандија НАТО Амбасада за контакт са Републиком Србијом.

Министар Стефановић истакао је да Република Србија нема аспирације да постане чланица Алијансе и да је учешће у Програму Партнерство за мир оптималан оквир сарадње, при чему је посебно указао на значај сарадње Војске Србије и КФОР-a на спровођењу Резолуције 1244 СБ УН и Војнотехничког споразума.

Амбасадор Плух истакао је да сарадњу између Републике Србије и НАТО оцењује обострано корисном и указао на могућност коришћења логистичких капацитета НАТО у оквиру медицинске сарадње у сузбијању пандемије COVID-19.

Бригадни генерал Витале похвалио је изузетан професионализам припадника Војске Србије, посебно истичући да је Република Србија поуздан партнера који има кључну улогу за стабилност у региону. Он је нагласио пуну посвећеност НАТО стране да одржи бројно стање КФОР и да испуњава све обавезе из додељеног мандата.

Саговорници су, током данашњег сусрета, честитали министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелели му успех у даљем раду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.11.2020
mp4 (66,06 MB)
Састанак