Министарство одбране Републике Србије
 
05.11.2020.

Министар Стефановић обишао припаднике 63. падобранске бригаде



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, са замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајором Петром Цветковићем, обишао је данас Команду 63. падобранске бригаде на нишком војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић".

Стефановић је нагласио да огромно поштовање које грађани Србије имају према својој војсци, а посебно према 63. падобранској бригади показује колико је та јединица у прошлости заслужила то звање, али са друге стране показује и колико се много очекује од 63. падобранске бригаде у извршењу свих задатака на заштити грађана Републике Србије и наше земље.

Шта је све планирано у реализацији обуке када је реч о тој јединици, на почетку данашњег обиласка министра Стефановића је информисао командант 63. падобранске бригаде пуковник Ненад Зонић.

- Ова јединица одлуком председника Вучића поново је бригада.  У претходном периоду добила је нову опрему која ће помоћи у лакшој реализацији задатака. Наравно, има још много тога што можемо заједнички да урадимо. Један од задатака који ћу, заједно са Генералштабом, дати својим сарадницима је да у наредном периоду покушамо да ову бригаду опремимо још савременије и још боље, да олакшамо њихово деловање и овде на територији аеродрома где је и размештена, али наравно да новим возилима и опремом омогућимо њихов бржи и ефикаснији транспорт и све оно што олакшава њихова борбена дејства – истакао је министар Стефановић.

Министар Стефановић је изразио очекивање да ће се припадници 63. падобранске бригаде и даље пожртвовано залагати у борби за изградњу система безбедности у којем ће Србија бити још сигурнија, додајући да ће у тим циљевима имати безрезервну подршку.

Током данашњег обиласка на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић", командант 63. падобранске бригаде пуковник Зонић упознао је министра Стефановића и о намени, задацима и тренутном ангажовању те јединице.

Министар Стефановић обишао је и Спомен собу 63. падобранске бригаде, објекте где се припадници те јединице обучавају, а данашња посета завршена је приказом дела способности 63. падобранске бригаде.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.11.2020
mp4 (301,19 MB)
Обилазак
05.11.2020
mp4 (104,24 MB)
Изјава министра Стефановића