Министарство одбране Републике Србије
 
21.10.2020.

Министар Вулин: Прва бригада је дала огроман допринос у борби против ковида и то наш народ не сме да заборави



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас јединице Прве бригаде копнене војске у касарни "Бошко Палковљевић Пинки" у Сремској Митровици.
 
Командант Прве бригаде бригадни генерал Зоран Насковић уручио је министру Вулину Плакету Прве бригаде, уз знак захвалности за јачање те јединице.

Припадници Прве бригаде копнене војске, истакао је министар Вулин, своју вредност показали су много пута.
 
- Такмичили су се на армијском биатлону у Руској Федерацији, своју вредност су показали са најновијом техником вишецевним бацачима ракета и тенковским посадама на вежби "Садејство 2020", али више од свега они су своју вредност и своју љубав према отаџбини и према свом позиву показали у првом таласу короне. Прва бригада је доживела најтежи удар и била је одмах у првој линији одбране. Захваљујући њиховој упорности, раду, ентузијазму, стрпљењу и храбрости, стотине и стотине наших грађана који су долазили из иностранства, а после су то постале и хиљаде, били су прихваћени, збринути и сачувани у том тренутку - нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, Прва бригада је тада дала  огроман допринос у борби против ковида и то наша земља и наш народ неће и не сме да заборави.

- Сада су сви наши припадници здрави, сви су добро, обављају своје редовне задатке, али ако затреба, поново ће помоћи својој земљи – поручио је министар Вулин.
 
Током посете министар Вулин обишао је парк техничких средстава, а присуствовао је и приказу извођења обуке у тенковској чети 15. тенковског батаљона и артиљеријској батерији самоходних вишецевних лансера ракета 13. дивизиона СВЛР. Обишао је и Спомен собу гарнизона Сремска Митровица.
 
Обиласку је присуствовао и начелник штаба Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.10.2020
mp4 (94,76 MB)
Изјава министра Вулина
21.10.2020
mp4 (445,64 MB)
Обилазак