Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2020.

Министар Вулин: Војна полиција увек спремна да заштити нашу земљу, начин живота и уставни поредак



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике Петог батаљона војне полиције Копнене војске и 25. батаљона војне полиције Гарде.
 
Министру Вулину, командант Петог батаљона војне полиције потпуковник Владимир Петрић уручио је колаж фотографија насталих током посета министра одбране јединицама војне полиције, у знак захвалности за све што је учинио за те јединице у претходном периоду.

Министар Вулин је, након обиласка, истакао да је војна полиција важан део наше војске.
 
- Много смо улагали у развој војне полиције, у поправљање материјалног положаја свих наших припадника, али и у обезбеђивање свега онога што је потребно да би могли да раде. Војна полиција је добила униформе које је сама креирала, добила возила које је сама тражила, добила оружје и опрему која одговара у потпуности њиховим задацима - нагласио је министар Вулин.
 
Војна полиција, закључио је министар одбране, увек је ту за свој народ и никада није било кризне ситуације у којој војна полиција није била спремна да заштити нашу земљу, наш начин живота и наш уставни поредак.

Током обиласка, министру одбране приказан је део обуке припадника војне полиције, као и тактичко-технички збор наоружања и војне опреме Петог батаљона војне полиције Копнене војске и 25. батаљона војне полиције Гарде.
 
Обиласку је присуствовао и начелник Управе Војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.10.2020
mp4 (49,79 MB)
Изјава министра Вулина
20.10.2020
mp4 (403,05 MB)
Обилазак