Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2020.

Министар Вулин: Од данас „Кобре“ поново Одред непосредно потчињен начелнику Генералштаба



- Од данас „Кобре“ више нису Батаљон војне полиције. Од данас „Кобре“ су Одред који је непосредно потчињен начелнику Генералштаба – рекао је министар одбране Александар Вулин након данашњег обиласка припадника те јединице у касарни „Васа Чарапић“ у Београду.

Враћање „Кобрама“ статуса одреда, према речима министра Вулина, јесте чин који говори да је препозната вредност те јединице и специфичност задатака које обавља.

- Захваљујући тој одлуци и том наређењу, „Кобре“ ће моћи боље и ефикасније да раде свој посао. Њихов посао је тежак, одговоран, а нама, као војним руководиоцима, је у задатку да им посао учинимо бар мало лакшим и егзистенцију извеснијом. „Кобре“ су наша елитна јединица, која води бригу о неким од најзначајнијих функционера државе Србије. Много смо уложили у њихову опрему и обуку, а они то враћају на најбољи могући начин.

Министар Вулин истиче да су „Кобре“ јединица за понос, од које могу да уче и много веће и богатије армије. Организацијским променама је повећана брзина реаговања, поједностављен је ланац командовања и употреба јединице, повећан број радних места и могућност бржег каријерног напредовања.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.10.2020
mp4 (80,19 MB)
Изјава министра Вулина
20.10.2020
mp4 (161,89 MB)
Обилазак