Министарство одбране Републике Србије
 
13.10.2020.

Министар Вулин: Када би се гласало за председника свих Срба – победио би Вучић



- Какви су то односи ако их једна изјава може пореметити? Не ремете се тако, али и не поправљају се тако односи. Ово што Изетбеговић хоће да одреди ко ће нам бити гости у Београду – то је у реду и то није ремећење односа, то што Комшић сваки дан да неку антисрпску изјаву где по правилу каже да су Срби фашисти па прича о неким четницима и то је у реду, нема љутње. То што Рама каже “избрисаћемо границе између Косова и Албаније, лука Драч ће бити косовска” и то је у реду, да се не љутимо. То што Еди Рама испод заставе “велике Албаније” шаље пољупце Милу Ђукановићу и каже Шиптарима да гласају за Мила – и то је у реду. А ако ли ми Срби проговоримо, ако ли ми кажемо, то је проблем – нагласио је министар одбране Александар Вулин гостујући у емисији “Фокус” на ТВ Б92 упитан да прокоментарише оцену да својим изјавама ремети односе у региону.
 
- Када то председник Србије није био председник свих Срба? Некада је било кукавица на челу Србије па нису смели то да кажу, ни да прихвате то, али сада имате човека који је храбар, па то може да прихвати, ако већ не каже – нагласио је министар Вулин додајући да, "када би постојали свесрпски избори, као што не постоје, и када би се гласало за председника свих Срба – победио би Вучић, да не би можда победили Лутовац, Ђилас", и додао да је "Александар Вучић политички председник свих Срба”.
 
Према речима министра Вулина, време је да Срби постану један политички народ.
 
- Како сви могу да се договарају око кључних питања, од Шиптара до Хрвата, а ми не смемо. И где да се договарамо, ако не у Београду. Ја сам пореклом са планине Мањача која је 40 километара од Бања Луке и волим Бања Луку, али Београд је наш једини вољени главни град – констатовао је министар Вулин истичући да је Београд тај који треба да понесе терет одлуке и који треба да заштити и закрили и чува све Србе.