Министарство одбране Републике Србије
 
17.09.2020.

Министар Вулин: Војску опремамо најсавременијим комуникационим средствима



- Пренос информација и брзина командовања је оно што може да промени ситуацију на бојишту. Бригада везе је један од кључних елемената наше војске и људи који се налазе овде имају богато ратно и животно искуство, од кога наша војска има пуно користи. Током најтежих тренутака за нашу земљу, током НАТО агресије, систем командовања и систем веза никада није био прекинут и никада ови људи нису били избачени из строја – истакао је министар одбране Александар Вулин који је данас обишао објекте Бригаде везе у гарнизону Рашка.

Министар одбране је нагласио да је тако било у рату, а тако је и у миру.

- Ми се трудимо да нашу војску опремимо најсавременијим комуникационим средствима. Ту је “Талес”, ту је све оно што светско тржиште може да понуди, ми смо се потрудили да обезбедимо и купимо, али посебну пажњу обраћамо на модернизацију и коришћење страних система и њихову интеграцију у наш систем захваљујући домаћој памети и домаћем знању – истакао је министар Вулин.

Војска Србије, додао је министар одбране, води рачуна о сваком свом сегменту, и сваки њен сегмент заслужује подједнаку пажњу и поштовање.

Командант Првог батаљона везе Бригаде везе потпуковник Милош Колунџић истакао је да је током данашњег обиласка министар одбране био у прилици да сагледа намену, задатке, организацију рада и употребу стационарних телекомуникационих информатичких чворишта.

- Том приликом, имајући у виду локацију, министар одбране је могао да сагледа и низ изазова са којима се посада која борави и ради у овим условима суочава. Свакако, оно што се истиче и што је битно нагласити то је да комплетан састав који борави овде у свим временским условима своје задатке и обавезе обавља 365 дана годишње, 24 сата дневно, свих седам дана у недељи – нагласио је потпуковник Колунџић.

Обиласку су присуствовали и начелник Управе за телекомуникације и информатику бригадни генерал Љубиша Ђоловић и командант бригаде везе пуковник Зоран Драгићевић.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.09.2020
mp4 (72,73 MB)
Изјава министра Вулина
17.09.2020
mp4 (60,34 MB)
Изјава потпуковника Милоша Колунџића
17.09.2020
mp4 (46,31 MB)
Обилазак