Министарство одбране Републике Србије
 
14.09.2020.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана артиљерије
 
Свим припадницима рода артиљерије упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра – Дана артиљерије.
 
Настављајући традицију дужу од једног века, празник рода прослављате захтеваним нивоом оперативних способности, дајући пун допринос развоју и афирмацији вашег рода.
 
Уверен да ћете и у предстојећем периоду успешно извршавати све постављене задатке, радити на стручном оспособљавању ваших јединица и да ћете дугогодишње искуство успешно примењивати у изналажењу нових модела рада, које намећу савремени војни изазови, честитам вам празник.
 
 
Честитка поводом Дана Војне полиције
 
Свим припадницима Војне полиције упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра – Дана Војне полиције.
 
Упркос врло сложеним условима,својом стручношћу, професионалним и одговорним односом према раду и максималним ангажовањем, успели сте да квалитетно извршите бројне задатке, одржите респективан ниво способности и допринесете очувању и јачању борбене готовости Војске Србије.
 
У моментима када се наша земља бори са најсуровијим непријатељем – вирусом COVID 19, успешно сте учествовали у свим активностима на којима је ваше ангажовање било неопходно како бисте помогли својој земљи и што је још важније њеним грађанима.
 
Честитам вам празник, уверен да ће вам и у наредном периоду, без обзира на услове, приоритет бити да очувате висок ниво оспособљености ваших јединица, уз професионално реализовање постављених задатака.
 
 
Честитка поводом Дана интендантске службе
 
Свим припадницима интендантске службе  упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра – Дана службе.
 
Као најстарија логистичка служба, високим професионализмом успели сте да потврдите значај интендантуре у изградњи оперативних способности Војске и створите добре услове за живот и рад команди, јединица и установа Војске Србије.
 
Сигуран да ћете и у наредном периоду, упркос веома сложеним условима и околностима у којима делујете, успешно извршавати постављене задатке, честитам вам празник.