Министарство одбране Републике Србије
 
04.09.2020

Четири награде представницима Србије на Фестивалу националне културе у МосквиНа Фестивалу националне културе „Пријатељство без граница“, пратећој манифестацији Међународних војних игара у Русији, свечано су уручене награде у такмичарским категоријама.  Припадници Министарства одбране и Војске Србије, помогнути учешћем чланова КУД “Димитрије Котуровић” из Београда, учествовали су у категоријама хорског извођења традиционалних песама, уметничког извођења традиционалних мелодија и игрању националних игара.
На завршној свечаности у Парку Патриот надомак Москве, чланови Уметничког ансамбла “Станислав Бинички” проглашени су лауреатима фестивала, уједно освојивши друго место за извођење “Топџијског кола” и “Марша краља Александра И”.
 
Чланови КУД “Димитрије Котуровић” освојили су треће место за извођење “Игара из Шумадије” и ”Игара из Врања”.

Специјална награда додељена је члановима мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије за извођење песме “Тамо далеко”.
 
Успех представника Министарства одбране и Војске Србије утолико је већи јер је остварен на такмичењу у коме је већина земаља учесница наступила са професионалним ансамблима.

На Фестивалу националне културе свака земља разним експонатима представља особености своје националне културе, а у такмичарском и ревијалном делу уметници из тих земаља настоје да песмом и игром покажу музичку и фолклорну традицију своје земље.
 
Организатор фестивала је Одељење за културне програме Управе за културу Министарства одбране Руске Федерације.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА