Министарство одбране Републике Србије
 
03.07.2020.

Састанак начелника Генералштаба са шефом Војне канцеларије НАТО-а за везу




Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас новопостављеног шефа Војне канцеларије НАТО-а за везу у Београду бригадног генерала Томаза Виталеа.

Током сусрета било је речи о досадашњој сарадњи са НАТО-ом и могућностима за њено унапређење, као и о искуствима Војске Србије у сузбијању заразне болести Kовид-19.

Генерал Мојсиловић је истакао да Војска Србије остаје посвећена наставку сарадње са НАТО-ом у областима од обостраног интереса, у оквиру Партнерства за мир и кроз заједничке активности са КФОР-ом. Он је подсетио да се та сарадња тренутно одвија у смањеном обиму због пандемије Ковида-19 и изразио очекивање да ће се вратити на пређашњи ниво када епидемиолошка ситуација то дозволи.

Говорећи о сарадњи са међународним снагама на Косову и Метохији, начелник Генералштаба је истакао да је са КФОР-ом успостављена професионална и на узајамном уважавању и поверењу заснована сарадња, која је од кључног значаја за општу стабилност и безбедност у покрајини. Генерал Мојсиловић је и овога пута нагласио да је КФОР као једина легитимна оружана формација на простору Косова и Метохије дужан да успостави сигурно и безбедно окружење и слободу кретања за све грађане.