Министарство одбране Републике Србије
 
26.06.2020.

Уручена уверења полазницима девете класе ВСБО




Полазницима девете класе Високих студија безбедности и одбране данас су уручене значке и уверења о успешно завршеном усавршавању. Уручењу уверења у касарни "Генерал Јован Мишковић" у Београду претходила је презентација завршних радова полазника ВСБО.

Значке и уверења полазницима највишег нивоа усавршавања у систему војног школства уручили су ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић и начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац.

Поздрављајући присутне у име министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, генерал Радовановић истакао је да „зна да је будућност система безбедности Републике Србије и пријатељских земаља у правим рукама“.

- Одајем признање свима на уложеном труду. Поносан сам што смо у потпуности реализовали наставни план и програм и данас можемо бити поносни на све полазнике девете класе - рекао је ректор Универзитета одбране.

Начелник ВСБО пуковник Горан Жупац истакао је да полазници чине јединствен колектив и да су показали и доказали „да поседују људске и професионалне квалитете достојне највишег нивоа усавршавања организованог за потребе система безбедности једне земље“.

Међу овогодишњим полазницима Високих студија безбедности и одбране четворо је из државних органа Републике Србије, четири из Министарства одбране и Војске Србије, два из Босне и Херцеговине и један из Демократске Народне Републике Алжир.

Данашњем догађају присуствовао је и начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић. 

Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране. Циљ усавршавања, које траје 21 недељу, је образовање и припрема полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.06.2020
mp4 (139,6 MB)
Уручење уверења