Министарство одбране Републике Србије
 
15.06.2020.

Промоција књиге „Дневник ратног хирурга” др Миодрага Лазића у Официрском дому у Нишу



Министар одбране Александар Вулин присуствоваће промоцији књиге „Дневник ратног хирурга” др Миодрага Лазића из едиције „Ратник” у издању Медија центра „Одбрана” Министарства одбране, у уторак 16. јуна 2020. године, са почетком у 16.30 часова у Официрском дому у Нишу (улица Орловића Павла 28а).

У програму представљања књиге, уз министра Вулина, учествоваће уредник издања Мирослав Тохољ и писац поговора проф. др Горан Максимовић, а промоцији ће присуствовати и чланови породице Лазић.

У дневнику др Миодрага Лазића, недавно преминулог лекара из Ниша, описане су борбе за пробој посавског коридора, названог „пут живота“, у јуну 1992. године, а потом борба за спасавање живота рањених цивила и војника на сарајевском ратишту где је као ратни хирург провео четири године.

Молимо све заинтересоване медијске екипе да акредитације за праћење догађаја доставе на мејл info@mod.gov.rs најкасније до уторка, 16. јуна, до 10 часова.

Потребно је да пријаве за акредитацију садрже име, презиме, дужност у редакцији, број личне карте за све чланове екипе и контакт телефон вође екипе.

Акредитоване медијске екипе у Официрски дом у Нишу треба да дођу најкасније до 16 часова.

Особа за контакт је мајор Милан Гујаница (тел.064 8329-208).