Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2020.

Телефонски разговор министра Вулина са грчким министром одбране Панагиотопулосом




Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас телефоном са министром одбране Републике Грчке Николаосом Панагиотопулосом, коме је пренео захвалност за континуирану подршку Грчке у очувању територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији која је „потврда искреног пријатељства две државе и два народа.“

Министар Вулин пренео је поздраве председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, премијеру Републике Грчке Киријакосу Мицотакису.

У телефонском разговору министар Вулин је нагласио опредељеност за наставак војнообразовне сарадње на вишим нивоима школовања. Он је захвалио грчком колеги на добијеном позиву да се официри из Србије усавршавају на грчким високим војним школама и упутио позив за усавршавање грчких официра на Универзитету одбране.

Министар одбране Панагиотопулос истакао је опредељење за даље интензивирање односа у свим областима, укључујући сарадњу у области одбране и сарадњу армија Србије и Грчке.

Заједничко опредељење је да оружане снаге Србије и Грчке наставе интензивну сарадњу на реализацији заједничких вежби, размени инструктора у центрима за мировне операције и учешћу на курсевима у центрима за обуку.