Министарство одбране Републике Србије
 
01.06.2020.

Интерни конкурс за пријем у професионалну војну службу у својству војних намештеника у радни однос на неодређено време



МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
УПРАВА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Војнофилмски центар „Застава филм”
расписује
ИНТЕРНИ КОНКУРС
за пријем у професионалну војну службу у својству војних намештеника
у радни однос на неодређено време
 
I Назив установе Министарства одбране Републике Србије у којој се попуњавају
   формацијских места:
 
Војнофилмски центар „Застава филм” у Управи за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије.
 
Формацијска места које се попуњавају:
 
електричар у Групи за одржавање и обезбеђење у ВФЦ „Застава филм” Управе за односе са јавношћу МО – један (1) извршилац;
и
чувар у Групи за одржавање и обезбеђење у ВФЦ „Застава филм” Управе за односе са јавношћу МО – један (1) извршилац.
 
УСЛОВИ КОНКУРСА
На конкурсу могу учествовати професионални припадници Војске Србије на служби у Војсци Србије и Министарству одбране који испуњавају следеће услове:
 
а) општи услови:
да је држављанин Републике Србије;
да је здравствено и психофизички способан за службу у Министарству одбране и Војсци Србије;
да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци;
да је безбедносно проверен и да нема безбедносних сметњи за пријем у професионалну војну службу, у складу са прописима којима је уређено вршење безбедносне провере у Министарству одбране;
 
б) посебни услови:
за формацијско место под редним бројем 1 потребно је да кандидат има
 
способност за рад на висини и
возачку дозволу Б категорије најмање;
 
за формацијско место под редним бројем 2 потребно је да кандидат има:
 
завршен курс противпожарне заштите;
завршену средњу школу у трајању од три године.
 
НАЧИН КОНКУРИСАЊА:
Попуњава се пријава за конкурс у државном органу, која треба да садржи: податке о конкурсу; личне податке; адресу становања; телефон; електронску адресу; образовање; стручне и друге испите подносиоца пријаве који су услов за заснивање радног односа; податке о знању рада на рачунару; додатне едукације; радно искуство; посебне услове; добровољно дату изјаву о припадности националној мањини; посебно изјаву од значаја за учешће у конкурсним поступцима у државним органима.
 
Образац пријаве на конкурс у државном органу тражити од органа персоналне службе у својој јединици.
 
Уз пријаву, кандидат прилаже следећа документа:
за формацијско место под редним бројем: 1. и 2.
а) оверену копију дипломе о стеченом средњем образовању и
б) оверену копију сведочанства за завршен сваки разред средње школе;
попуњен и оверен образац и сагласност за извршење безбедносне провере (тражити у команди јединице у којој се налази на служби).
 
Команде јединица – установа, уз пријаву кандидата, прибављају и прилажу следећа документа:
уверење о држављанству (оригинал или оверена копија);
извод из матичне књиге рођених (оригинал или оверена копија);
уверење надлежног старешине о стажу осигурања из програмског пакета КаИС;
оверени образац КОЛП из програмског пакета КаИС.
 
ИЗБОР КАНДИДАТА ЗА ПОПУНУ РАДНИХ МЕСТА:
 
У изборном поступку биће примењени критеријуми прописани Одлуком о критеријумима за пријем цивилних лица на службу у Војсци Србије јавним конкурсом и без јавног конкурса („Службени војни лист”, број 13/2019), а који обухватају просек оцена са последњег нивоа школовања (40% од укупног броја бодова) и психолошку процену кандидата (40% од укупног броја бодова) и разговор са кандидатом (20% од укупног броја бодова).
 
Кандидати чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви докази и који испуњавају све услове за запослење на радним местима за која конкуришу биће упућени на психолошку процену капацитета у надлежне војноздравствене установе. Наведена процена врши се путем стандардизованих тестова. О датуму, времену и месту обављања процене психолошких капацитета кандидати ће бити обавештени писаним путем на адресе наведене у пријави.
 
Кандидати који не задовоље на психолошкој процени или који се не одазову позиву да учествују у овој фази изборног поступка губе право на даље учешће у изборном поступку.
 
Са кандидатима који задовоље процену психолошких капацитета биће обављен разговор. О датуму, времену и месту обављања разговора кандидати ће бити обавештени писаним путем на адресе наведене у пријави.
 
Такође, за кандидате који испуњавају услове конкурса, уз њихову писану сагласност, биће извршена безбедносна провера у складу са Правилником о безбедносним проверама лица које обавља Војнобезбедносна агенција.
 
Кандидати који се не одазову у било којој фази изборног поступка губе право на даље учешће у изборном поступку.
 
Кандидати који уђу у ужи избор, пре пријема у радни однос доставиће лекарско уверење о општој здравственој способности.
 
Рок за подношење пријаве на интерни конкурс је 15 (петнаест) дана и почиње да тече од наредног дана од дана оглашавања у магазину „ОДБРАНА” и на сајту Министарства одбране (www.mod.gov.rs).
 
Све информације везане за конкурс могу се добити на телефон 011/3603-894 (цивилни) и 40-894 (војни).
 
Пријаве кандидата са неопходном документацијом команда једнице – установе службеном поштом доставља Војнофилмском центру „Застава филм” Управе за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије, појединачно у затвореној коверти, са назнаком „За конкурсну комисију”, Кнеза Вишеслава 92, Београд.
 
Напомена: неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве, уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или фотокопији овереној код јавног бележника – нотара, неће се узимати у разматрање и биће одбачене решењем.
 
Сагласно одредбама члана 125. Закона о Војсци Србије, додатно се вреднује чињеница да је кандидат супружник, односно члан породице погинулог професионалног припадника Војске Србије, погинулог или умрлог од последица повреда задобијених у вршењу службе у Војсци Србије, дете палог борца, супружник професионалног припадника Војске Србије премештеног из једног у друго место службовања и супружник односно члан породице професионалног војног лица.
 
Интерни конкурс спроводи конкурсна комисија коју именује министар одбране. Овај конкурс објављује се на веб-страници Министарства одбране Републике Србије и у магазину „Одбрана”.