Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2020.

Припадници експертских тимова Руске Федерације у посети Војном музеју




Припадници експертских тимова Оружаних снага Руске Федерације, који Србији помажу у спречавању ширења, сузбијању и гашењу инфекције коронавируса, посетили су данас Војни музеј на Калемегдану.
 
Делегацију Оружаних снага Руске Федерације, коју предводи генерал-мајор Михаил Чернишов, дочекао је пуковник Драган Милковић из Управе за традицију, стандард и ветеране, а кроз изложбене поставке, посвећене 14 векова дугој борби српског народа за слободу, госте су водиле кустоскиње Војног музеја Љубица Дабић и Душанка Маричић.

Пратећи линију историје од насељавања словенских племена на Балкану, преко тековина српске средњевековне државе и борби за ослобођење од Османлија, све до светских ратова 20. века и супротстављању НАТО агресији 1999. године, припадници Оружаних снага Руске Федерације могли су детаљније да  упознају српску историју.
 
Драгоцене музејске поставке, сачињене од мноштва оригиналних предмета и ликовних прилога који обогаћују њихов историјски садржај, наишле су на велико интересовање гостију из Руске Федерације, нарочито у сегментима посвећеним ослободилачким ратовима које је Србија водила у 20. веку.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.05.2020
mp4 (94,77 MB)
Обилазак изложбених поставки