Министарство одбране Републике Србије
 
04.04.2020.

Саопштење




Поводом тенденциозне изјаве градоначелника Шапца да објекат Економске школе "нисмо одмах кренули да опремамо, јер смо чекали одговор Министарства одбране везан за кревете и осталу опрему коју војска, иначе, даје за друге градове. Пошто смо добили негативан одговор, ми ћемо из сопствених средстава да организујемо овај смештај", коју су објавили поједини медији, а ради истинитог обавештавања јавности указујемо:

Војска Србије кревете расподељује тамо где то нареди републички Кризни штаб за сузбијање болести Covid-19. Зато смо одбили захтеве за креветима Зрењанина, Прокупља, Чачка и Шапца. 

Срамно је што градоначелник Шапца Небојша Зеленовић покушава да Војску Србије прикаже као пристрасну или као организацију која има различит приступ различитим градовима. Зеленовић није рекао да у Шапцу Војска Србије обезбеђује Општу болницу и геронтолошку установу и да је на услузи свим грађанима.

Тражимо од градоначелника Шапца да се уздржи од политике у време борбе против вируса и да Војску Србије поштује као што је поштују сви грађани Србије којима служи.