Министарство одбране Републике Србије
 
29.03.2020.

Заштитник грађана Зоран Пашалић: Београдски сајам испуњава све услове и може да се користи одмах




Заштитник грађана Зоран Пашалић обишао је данас на Београдском сајму привремену болницу који су припадници Министарства одбране и Војске Србије уредили за прихват особа са лакшим симптомима заразе коронавирусом.
 
- Значајно је да је све што је Правилником предвиђено испоштовано, поготово оно што се односи на различите улазе, како не би могло доћи до ширења заразе. Прегледали смо и оне садржаје који су неопходни за боравак овде, као што су тоалети и остале просторије у којима би боравили грађани који се овде налазе - изјавио је заштитник грађана након обиласка привремене болнице на Београдском сајму.

- Детаљно смо све прегледали из разлога да видимо да ли су они принципи, они захтеви који се налазе у Правилнику за оваква карантинска места, за болнице, испоштовани. Одлазимо одавде са утиском да је ово спремно да може да се користи одмах – поручио је заштитник грађана Зоран Пашалић.
 
Министарство одбране и Војска Србије обезбеђују логистичке потребе и дају спољње обезбеђење привремене болнице на Београдском сајму, док је медицинска заштита у надлежности Министарства здравља.
 
Привремена болница  опремљена је потребном медицинском опремом у интернистичкој амбуланти и ургентној медицини, обезбеђена је психолошка помоћ и рентген кабинет који је повезан са Клиничким центром. Уређени су простори за обедовање, за гледање телевизије, за верске потребе, а на располагању су и књиге и часописи.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.03.2020
mp4 (61,66 MB)
Изјава заштитника грађана Зорана Пашалића