Министарство одбране Републике Србије
 
29.03.2020.

Министар Вулин: Војска Србије брине о својим и активним и пензионисаним припадницима




Министар одбране Александар Вулин уручио је данас пакет помоћи са намирницама и средствима за хигијену мајору у пензији Рајку Ракићу, како би са супругом Љубинком лакше поднео дане у изолацији која је уведена за све грађене Србије старије од  65 година, као мера превенције у борби против ширења коронавируса.
 
Рајко Ракић и његова супруга Љубинка, са којом је у браку 67 година, кажу да изолацију подносе добро и да се придржавају мера које је држава донела у циљу заштите својих грађана. Иако има 95 година, Рајко истиче да захваљујући телевизији, интернету и новинама, прати актуелности у земљи и да има бројна интересовања.

Рајко и Љубинка Ракић гест министра Вулина виде као израз бриге и за старе и за војне пензионере и истичу да захваљујући ћерки и младићу из комшилука, који их снабдевају, не оскудевају ни у чему.
 
Након уручења пакета помоћи породици Ракић, министар Вулин је поновио да Војска Србије брине о свим својим припадницима, без обзира да ли су активни или су пензионери.
 
- Сви ми морамо да бринемо о нашем најстаријима. Борба са коронавирусом је борба за здравље сваког од нас, али на првом месту то је борба за наше најстарије, да нам још дуго живе и буду са нама. Сви пензионери Војске Србије могу да се обрате нашем психолошком саветовалишту. Ми смо одговарајуће бројеве телефона објавили на нашем сајту, зато будите слободни, јавите се, кажите ако имате неки проблем, шта вас мучи. Треба да знате да Војска Србије мисли на вас – поручио је министар Вулин.
 
Члан Стручне службе Удружења војних пензионера Србије и главни и одговорни уредник листа "Војни ветеран"  Звонимир Пешић истиче да се војни пензионери понашају веома одговорно и придржавају се прописаних мера.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.03.2020
mp4 (65,59 MB)
Изјава министра Вулина
29.03.2020
mp4 (74,78 MB)
Изјава пуковника у пензији Звонимира Пешића
29.03.2020
mp4 (73,68 MB)
Обилазак породице Ракић