Министарство одбране Републике Србије
 
27.03.2020.

Министар Вулин са кинеским лекарима на Београдском сајму




Министар одбране Александар Вулин са тимом кинеских медицинских стручњака обишао је вечерас Београдски сајам, који су припадници Војске Србије у протеклих неколико дана намештали за прихват особа са лакшим симптомима заразе коронавирусом, чији се долазак ускоро очекује.

Шеф делегације кинеских лекара Пенг Џићијанг изразио је задовољство условима смештаја на Сајму и брзом реакцијом коју је Србија показала.
 
- Моји почетни утисци су изузетно позитивни, поготову по питању брзине јер је заиста урађено све изузетно добро у јако кратком периоду. Овде је све изузетно добро пројектовано. Направљен је простор и за запослене и за болеснике, а размишљало се и о томе да ће пацијентима требати и психолошка помоћ, о простору где би проводили слободно време, гледали телевизију и слично. Детаљно је вођено рачуна о томе где ће улазити пацијенти од момента пријема до напуштања болнице, доласку лекара и обиласцима пацијената – рекао је Пенг Џићијанг.

Након обиласка, министар Вулин је рекао да је веома захвалан нашим кинеским пријатељима што су уложили толико напора и труда да помогну да привремена пољска болница организована на Београдском сајму буде функционална, као и свим припадницима Министарства одбране, Војске Србије, запосленима Београдског сајма, Министарства здравља и Градске управе, који су уложили огроман напор да све буде брзо спремно за прихват пацијената.

- Цела Србија је показала колико може да буде брза, одговорна, организована. Сви пацијенти који буду дошли овде имаће најбоље могуће услове и пажњу, а од њих очекујемо само да буду дисциплиновани и да дају све од себе да што пре оздраве. Сви који дођу овде неће заразити неког другог, већ ће овде сачекати своје оздрављење и на тај начин заштитит своје најдраже, своју околину. Сви ми, било да смо здрави или заражени морамо да будемо бескрајно дисциплинован да бисмо победили ову страшну пошаст – поручио је министар Вулин.
 
Заједно са министром Вулином и кинеским лекарима Сајам су обишли и в.д. помоћника министра за политику одбране Милан Ранковић и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.03.2020
mp4 (268,01 MB)
Изјава кинеског лекара Пенг Зиђанга
27.03.2020
mp4 (84,69 MB)
Изјава министра Вулина
27.03.2020
mp4 (93,01 MB)
Обилазак