Министарство одбране Републике Србије
 
27.03.2020.

Припадници Војске спасили живот повређеном у саобраћајној несрећи




Припадници Војске Србије из Команде за развој Банатске бригаде спасили су живот мушкарцу тешко повређеном у саобраћајној несрећи која се догодила на путу Зрењанин–Кикинда између места Меленци и Башаид.
Мајор Предраг Митровић и разводник Габријел Стан су били на задатку, када су приметили да је возач аутомобила иза њих изгубио контролу над возилом и након вишеструког превртања слетео с пута. Муњевито су реаговали и из смрсканог аутомобила извукли човека у полусвесном стању, са тешким повредама главе и грудног коша, предузели мере да не дође до експлозије због цурења горива и повређеном указали прву помоћ.

Мајор Митровић је потом обавестио хитну помоћ, полицију и супругу повређеног, дао информације полицијским службеницима о саобраћајном удесу и у полицијској управи у Кикинди предао документа повређеног.

Према сазнањима припадника Војске Србије, повређеном мушкарцу је медицинска помоћ пружена у општој болници у Кикинди, он се осећа добро и отпуштен је на кућно лечење.

Припадници Војске Србије су у овој ситуацији, као и небројено пута до сада, показали да су обучени и спремни да пруже помоћ грађанима када год је то потребно.