Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2020.

Министар Вулин на Батровцима: Војска Србије извршава све постављене задатке у ванредном стању




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике Војске Србије који су ангажовани  на граничном прелазу Батровци ради подршке Граничној полицији и Санитарној инспекцији, а на основу одлуке о увођењу ванредног стања.

Министар Вулин је истакао да Војска Србије доследно спроводи наређење председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о ванредном стању.

 - Сви наши припадници су припремљени, обучени, обезбеђена је одговарајућа заштита, тако да могу да испуњавају све своје задатке. Кад год видите Војску Србије, ви знате да је држава организована, знате да се спроводи закон, знате да влада ред. Овде на граничном прелазу Батровци је све у најбољем реду, путничког саобраћаја готово да и нема, али је зато теретни саобраћај прилично успорен и то су ствари са којима ћемо се борити - нагласио је министар Вулин.

Војска Србије ће, истакао је министар Вулин, обезбеђивати све објекте које је добила у задатак и свим својим капацитетима ће се ставити на располагање грађанима.

- Молим наше грађане да схвате колико је стање озбиљно. Ја их молим да разумеју да то што се данас осећају добро не значи да ће се добро осећати и сутра. Ја их молим да послушају сва наређења, да послушају све препоруке лекара и надлежног медицинског тима. Молим наше старије суграђане да не напуштају своје домове. Биће организовано све што им је потребно и немају разлога да излазе и треба да нам допусте да им помогнемо, да остану здрави и да буду још дуго, дуго живи на радост и наше земље и њихових породица - поручио је министар Вулин додајући да ако не буду видели своје унуке данас или за месец дана, видеће их касније и гледаће их још дуго, јер не треба да погрешимо и жртвујемо своју и нашу зајдничку будућност.

Војска Србије, нагласио је министар Вулин, је ту да помогне свим грађанима наше земље и доследно ће спроводити сва наређења која добије од свог врховног команданта и државног руководства.

- Молим све грађане да се придржавају савета лекара и да нам свима помогну да ово што брже прође. Одговорност је на сваком од нас. Ко не буде слушао лекаре, угрожава себе, али и људе око себе. Будимо одговорни, морамо разумети да је ово веома опасна ситуација и зато је и уведено ванредно стање - истакао је министар одбране апелујући још једном на све грађане да се придржавају свих мера и савета и да сходно томе победимо и ову пошаст.

Међу припадницима Војске Србије који су ангажовани на граничном прелазу Батровци је и припадник Петог батаљона Војне полиције старији водник прве класе Иван Миловановић.

- Од јутрос смо ангажовани на испомоћи Граничној полицији и Граничној санитарној инспекцији. Спремни смо да извршимо све задатке који пред нас буду постављени - истиче старији водник Миловановић и додаје да до сада проблема није било.

Припадници Војске Србије ангажовани су на обезбеђењу и контроли јавних објеката на територији Републике Србије, затим обезбеђењу болница где се врши контрола потенцијално заражених вирусом корона и лечење оболелих, као и на граничним прелазима у циљу пружања помоћи надлежним државним органима на контроли преласка границе.

Припадници Војске Србије биће ангажовани и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничке станице, аеродроми, поште и слични објекти.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.03.2020
mp4 (170,66 MB)
Изјава министра Вулина
16.03.2020
mp4 (11,42 MB)
Изјава старијег водника прве класе Ивана Миловановића
16.03.2020
mp4 (83,55 MB)
Обилазак