Министарство одбране Републике Србије
 
15.03.2020.

САОПШТЕЊЕ




Поводом нових лажних вести и измишљотина које су објављене у данашњем издању таблоида „Побједа“ под насловом „Вирус Вулин и како се излијечити”, Министарство одбране обавештава јавност да су наводна документа која су објављена у таблоиду непостојећа, односно измишљена, са лажним садржајем, деловодним бројевима и фалсификованим потписима. 
 
На измишљеним документима, који су најперфиднији фалсификат, стоји датум 15.10.2019. године и ознаке “војна тајна”, “строго поверљиво”, са све фалсификованим потписом Братислава Гашића, који није министар одбране од марта 2016. године, па од тада не може и не потписује било каква документа са ознаком “војна тајна”. 
 
На лажном документу фалсификован је и потпис цивилног лица Зорана Стојанова, референта у Војно-филмском центру „Застава филм“, кога је таблоид „Побједа“ у својим лажима „унапредила“ ни мање ни више него у „безбједносног функционера“ Србије! 
 
Цивилно лице Зоран Стојанов био је овлашћено лице за решавање по захтевима за слободан приступ информацијама од јавног значаја из надлежности Управе за односе са јавношћу до августа 2019. године, а ни тада није имао право на потпис докумената означених степеном тајности. Очигледно је да је таблоид “Побједа” фалсификовао његов потпис са неког отвореног документа из периода када је био овлашћено лице и слао писане одговоре на захтеве грађана. 
 
Будући да се ради о апсолутно лажној вести и фалсификату који је усмерен ка застрашивању јавности и грађана Републике Црне Горе и потпуно неоснованим оптужбама на рачун Републике Србије, Министарство одбране Републике Србије очекује да надлежни органи Републике Црне Горе, по службеној дужности, предузму законске мере и спрече даље ширење лажних вести.