Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2020.

Министар Вулин: Јутарњи лист заслепљен мржњом према Вучићу




- Када Јутарњи лист нападне председника Србије Александра Вучића, знамо да неки хрватски политичар није имао храбрости да се потпише. Хрватску политику према Србији одређују комплекси и страх, а боље би било да је води искрени осећај кривице. Потомци не могу бити одговорни за грехе предака, али када њихове злочине над Србима нису осудили и када покушавају да пронађу оправдање за њих онда нема сумње да би их и поновили. Они који нису осудили Јасеновац поновили су га кроз Олују, они који у убијању деце у Олуји не виде разлог за осуду надају се њеном понављању, изјавио је данас министар одбране  Александар Вулин.
 
Он је нагласио да Србија није оживела усташе и није изазвала грађански рат у Хрватској и држава Хрватска у нечему другом може да тражи свој разлог настанка. У великосрпској агресији не може, није је било, у НДХ може, ње јесте било бар док је Хитлер успевао да је одржи. 
 
- Да Јутарњи лист није заслепљен мржњом према Вучићу знао би да су на састанку поводом Дана државности Републике Србије били присутни и Срби из Словеније, Северне Македоније и Хрватске, а не само Мандић и Додик. Без и мало сакривања, Срби су се окупили око Вучића, државника од кога очекују и савет и помоћ. Изгледа је то и разлог напада на Вучића. Србија не сме да буде успешна и не сме да окупи све Србе. Зато Јутарњи помиње деведесете. Али времена су се променила, Србија сме и може да окупи све Србе, сме и може да буде успешна, закључио је министар Вулин.