Министарство одбране Републике Србије
 
17.02.2020.

Министар одбране Руске Федерације стигао у Београд




Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу слетео је на Аеродром „Никола Тесла“ у Београду. Тиме је почела званична посета министра Шојгуа Републици Србији, првој земљи у коју долази након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације.
 
Авион министра Шојгуа по уласку у вазудушни простор Србије дочекали су ловци МиГ-29 РВиПВО Војске Србије, који су га пратили до слетања.

Министар Шојгу у Србији борави на позив министра одбране Републике Србије Александра Вулина. Данашња посета је девети сусрет министара Вулина и Шојгуа од именовања Александра Вулина за министра одбране Србије.
 
Дочеку министра Шојгуа на Аеродрому „Никола Тесла“ присуствовали су амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко и представници Министарства одбране Републике Србије.
 
Поводом данашње посете биће уприличен свечани дочек испред Палате „Србија“, министри Вулин и Шојгу одржаће састанак са двема делегацијама министарстава одбране Србије и Русије, а биће одржана и свечаност уручења почасног доктората Универзитета одбране министру Шојгуу у Дому Гарде.
 
Министри одбране Србије и Русије заједно ће на Новом гробљу положити венце на Спомен обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“, након чега ће обићи изложбу „Одбрана 78“ у Музеју града Београда.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.02.2020
mp4 (4,6 MB)
Долазак министра Шојгуа у пратњи ловаца МиГ29
17.02.2020
mp4 (77,87 MB)
Слетање авиона министра Шојгуа