Министарство одбране Републике Србије
 
15.02.2020.

Председник Вучић: Подршка српском народу је подршка за очување мира




- Србија се налази пред великим политичким искушењем у тренутку када је економски најснажнија у последњих 50 година. Уз прихватање поруке патријарха Иринеја о неопходности јединства и солидарности, коју смо поштовали више него било која власт у Србији икада, увек смо били уз свој народ и у Републици Српској и у Црној Гори - рекао је данас председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, после састанка са представницима Срба из региона у згради Генералног секретаријата председника Републике коме је присуствовао и министар одбране Александар Вулин.

Председник Вучић нагласио је да је Србији неопходан мир више од свега.

- Моја молба свима је да пре свега водимо рачуна и да знамо да је највећи успех Србије управо у томе колико дуго може да се чува мир, колико више деце можемо да имамо и колико наша економија може да буде успешнија. Наставићемо да подржавамо Републику Српску и наш народ у Црној Гори кроз све форме које су законите, легалне и оправдане. Борићемо се да сачувамо мир и стабилност. Борићемо се за углед Србије у свету, борићу се за истину на сваком месту и даље снажећи углед и позицију Србије и српског народа у свету. Наша подршка српском народу у региону биће већа, али ће та подршка бити увек и за очување мира, стабилности и чувања права на будућност наше деце - поручио је председник Вучић и честитао грађанима Србије Дан државности – Сретење.
 
Патријарх српски Иринеј поручио је да “нисмо велики народ, али можемо да опстанемо у оваквим светским приликама само ако останемо јединствени”.
 
- Јединствени у добру. То нас је спасавало и омогућавало да изађемо из великих криза, то ће нам помоћи и данас. Наше је да се покажемо какви смо и да се потрудимо да будемо оно што су и наши преци били у сличним приликама. Само јединство може учинити да се одупремо искушењима нашег времена и сачувамо наш народ - поручио је патријарх Иринеј.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик захвалио је на прилици да представници Републике Српске данас говоре о актуелним проблемима с којима се српски народ сусреће у Босни и Херцеговини.
 
Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изразио је задовољство данашњим састанком и тиме што је “снага српске солидарности показала своје најлепше лице после недавних дешавања у Црној Гори”.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.02.2020
mp4 (9,25 MB)
Састанак