Министарство одбране Републике Србије
 
15.02.2020.

Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Никола Селаковић положио венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали




Поводом Дана државности – 15. фебруара, изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, генерални секретар председника Никола Селаковић положио је данас венац, уз највише државне и војне почасти, на Споменик Незнаном јунаку на Авали.


Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Селаковић венац је положио у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића и заменика команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Илије Тодорова. 

- Србија данас слави своју слободу и независност! Слави оне који су упалили пламен слободе и оне који су утемељили њену независност и самосталност. На тај начин она чува свест и сећање о значају ових темељних вредности. Без слободе нема Србије. Без независности нема Србије! Чувајући слободну и независну Србију данас се боримо да она буде економски јача, политички способнија, војно безбеднија и у свету поштованија. Само таква Србија гарант је среће и напретка сваком свом грађанину и сваком Србину ма где живео. Живела Србија! Живео српски народ! -  записао је у Спомен књигу изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Никола Селаковић.

Дан државности обележава се у знак сећања на Сретење 1804. године, када је подигнут Први српски устанак и у знак сећања на исти датум 1835. године, када је донет први модерни устав Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.02.2020
mp4 (78,43 MB)
Полагање венца