Министарство одбране Републике Србије
 
05.02.2020.

Делегација Републике Анголе на изложби „Одбрана 78“




Делегација Републике Анголе, коју је предводио председник Народне скупштине Републике Анголе Фернандо да Пиададе Диаш Душ Сантуш, посетила је данас изложбу Министарства одбране и Војске Србије „Одбрана 78“.
Обиласку изложбе у Музеју Града Београда присуствовали су и државни секретар Александар Живковић и начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин.

Изложба је оставила снажан утисак на делегацију Републике Анголе, која је током обиласка изложбе имала прилику да сагледа колико је патње и разарања народ на овим просторима доживео током НАТО агресије 1999. године.

Председник Народне скупштине Републике Анголе Диаш Душ Сантуш, на крају обиласка, уписао је у спомен књигу речи саучешћа и солидарности са српским народом.

Изложба „Одбрана 78“, аутора Душана Јововића, пројекат је који је иницирало Министарство одбране и Војска Србије, а изложба је мултимедијална и интерактивна и први пут приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били приказани. Поставка је подељена у осам целина, а ликовност изложбе почива на аутентичним артефактима који су настали током 1998. и 1999. године. Изложбена поставка на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.02.2020
mp4 (140,41 MB)
Обилазак изложбе