Министарство одбране Републике Србије
 
05.02.2020.

Начелник Генералштаба у посети Северној Македонији




Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у званичној посети Републици Северној Македонији, током које ће са највишим званичницима те земље разговарати о билатералној сарадњи у области одбране.

Генерал Мојсиловић је данас у Скопљу имао сусрет са начелником Генералштаба Армије Републике Северне Македоније генерал-потпуковником Васком Ђурчиновским, на чији позив борави у посети тој земљи.

На састанку је било речи о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, искуствима у ангажовању војних капацитета током мигрантске кризе, као и о могућностима за унапређење билатералне војне сарадње у областима од обостраног интереса. Домаћинима је предложено да тежиште сарадње у наредном периоду буде на заједничким активностима Војске Србије и Армије Републике Северне Македоније у домену обуке и заједничких вежби.

У наставку посете Републици Северној Македонији, начелник Генералштаба Војске Србије састаће се са председником Републике Северне Македоније Стевом Пендаровским, а након тога посетиће Центар за обуку пилота и јединицу специјалних снага македонске војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА