Министарство одбране Републике Србије
 
27.01.2020.

Учешће на Међународној конференцији о оклопним возилима и Конференцији о беспосадним земаљским платформама




Делегација Министарства одбране и Војске Србије у чијем саставу су били в.д. помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић и начелник Управе за оперативне послове (Ј-3) Генералштаба генерал-мајор Желимир Глишовић учествовала је у раду 20. Међународне конференције о оклопним возилима и Конференције о беспосадним земаљским платформама у Лондону. Скупу су присуствовали представници копнених војски и одбрамбене индустрије држава заинтересованих за најновије трендове у области развоја и употребе борбених оклопних возила.

Чланови делегације имали су прилику да сагледају најновије правце развоја борбених оклопних возила следеће генерације, посебно у областима њихове ватрене моћи, мобилности и заштите и да присуствују приказу борбеног возила компаније Oshkosh, борбеног возила 8x8 Boxer које производи компанија Rheinmetall и борбеног возила Ajax компаније General Dynamics.

Сагледани су и трендови развоја роботизованових возила, као и планови за њихову интеграцију у оружане формације копнене војске будућности, о чему су говорили представници најразвијенијих земаља у овој области.

Чланови делегације имали су билатералне сусрете са представницима министарстава одбране и оружаних снага земаља региона, Мађарске, Бугарске и Румуније, са којима су размењена искуства са учешћа на конференцијама, а разговарано је и о модалитетима сарадње и заједничке производње и развоја наоружања и војне опреме.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА