Министарство одбране Републике Србије
 
25.01.2020.

Министар Вулин: Србија се поноси припадницима система одбране




- Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић увек инсистира да сви припадници система одбране морају бити на исти начин награђени и чувани и да на исти начин морају да осете да се њихова држава поноси њима, као што се они поносе својом земљом и својим народом. Данас су награђени припадници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције – сви они који чине јединствен систем одбране – истакао је министар одбране Александар Вулин, који је у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, приредио пријем у Свечаној сали Дома Гарде на Топчидеру за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције, добитнике неновчаних награда.

Министар одбране је подсетио да је било времена када су систем одбране урушавали, плански и намерно, када су га умањивали, када су дозвољавали да о војсци, полицији и БИА одлучују странци.

- Та времена се више никада неће вратити, а ово је наш начин да се захвалимо свим оним најбољим, свима онима који су, када је било најтеже одговорили на позив своје земље, свима онима који су били ту када је шиптарско руководство покушавало да изазове сукобе на читавом Балкану упадајући на север Косова и Метохије, били су ту када је требало спасавати децу из замрзнутих река, били су ту када је требало помагати цивилном становништву – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, свако од њих је заслужио ово признање много пута, а ово је, како је додао, начин да се данас изрази захвалност свима онима који су јединствени систем одбране који чини војска, полиција и БИА учинили тако вредним понављања и вредним безбедне, сигурне и стабилне Србије.

У име награђених, окупљенима се обратио командант 41. пешадијског батаљона Четврте бригаде копнене војске потпуковник Саша Вучковић, који је истакао да ће и у наредном периоду, као и до сада, све задатке извршавати успешно, на добробит Војске Србије и Републике Србије.

- Мени, као војнику и осталим награђеним припадницима Министарства одбране и Војске Србије, ове награде значе афирмацију досадашњег рада и труда. Војници награде не гледају као обавезу, али ће нам у наредном периоду сигуран сам дати мотивацију да радимо још квалитетније и срчаније и да реализујемо све додељене задатке у циљу очувања мира, народа и државе –поручио је потпуковник Вучковић.

Међу награђенима, на данашњем пријему који је организован у жељи да се истакне брига о припадницима система одбране и укаже на чињеницу да свака похвала позитивно делује на особу која је добија и стимулише је да свој рад обавља још боље и квалитетније и на тај начин даје допринос свеукупном просперитету Министарства одбране и Војске Србије, била је и Сања Перуничић из Управе за набавку и продају Министарства одбране.

- Ова награда много значи, и велика је част примити је, као што је част радити у институцији као што је Министарство одбране – нагласила је Сања Перуничић.

Боравком у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију награђен је и заставник Милан Дероњић запослен на Војној академији.

- Данашњи пријем и ова награда биће подстрек за бољи рад у будућности. Захвалан сам јер неко ипак води рачуна и прати наш рад и хвала и министру одбране и начелнику Генералштаба – нагласио је заставник Дероњић.

Бораваком у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију са једним чланом породице или пратиоцем у трајању од седам дана, награђено је 302 припадника Министарства одбране и Војске Србије, 20 припадника Министарства унутрашњих послова и 10 припадника Безбедносно-информативне агенције.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.01.2020
mp4 (96,34 MB)
Изјава министра Вулина
25.01.2020
mp4 (69,32 MB)
Обраћање потпуковника Вучковића
25.01.2020
mp4 (18,26 MB)
Изјава заставника Дероњића
25.01.2020
mp4 (8,57 MB)
Изјава Сање Перуничић
25.01.2020
mp4 (102,87 MB)
Свечаност