Министарство одбране Републике Србије
 
21.01.2020.

Експертски разговори о сарадњи са Оружаним снагама САД



Заменик директора за партнерство, безбедносну сарадњу и оружје за масовно уништење Европске команде Оружаних снага САД бригадни генерал Џон Бојд борави у посети Србији ради експертских разговора о билатералној војној сарадњи. 

Генерала Бојда је на почетку посете нашој земљи примио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Током сусрета је било речи о досадашњој војној сарадњи Републике Србије и Сједињених Америчких Држава и плановима за њено даље унапређење.

Генерал Мојсиловић је истакао да је сарадња Војске Србије и Оружаних снага САД интензивна и садржајна, додајући да подршка америчке стране и заједничке вежбе доприносе подизању оперативних и функционалних способности Војске Србије. 

У наставку посете, у Генералштабу Војске Србије су реализовани експертски разговори са америчком делегацијом о широком спектру заједничких активности и могућностима за развој билатералне војне сарадње у оквирима опредељења Републике Србије да, као војно неутрална држава, сарађује са свим државама и савезима у областима од обостраног интереса. 

Генерал Бојд ће током боравка у Србији посетити базу „Југ“ и спомен-собу Копнене војске у Нишу. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА