Министарство одбране Републике Србије
 
06.01.2020.

Министар Вулин: Војска Србије је чувар традиционалних породичних вредности




Од увођења стимулативних мера за припаднике Министарства одбране и Војске Србије 1. јануара 2018, крајем прошле године рођено је 1500. дете и склопљен је 500. брак. Министар одбране Александар Вулин је, у разговору са породицама војника истакао да је Војска Србије чувар традиционалних, породичних вредности и да ће учинити све да олакша родитељство својим припадницима.
 
Седмодневним боравком са породицом у објектима Војне установе „Тара“, министар Вулин наградио је за јубиларно рођење детета потпоручника Стефана Вукадиновића, а за јубиларно склопљене бракове брачни пар – заставника Грујицу и десетара Сунчицу Радовановић, као и потпоручника Стефана Азарића.
Потпоручник Стефан Вукадиновић из Краљева, командир је Вода за информатику у Центру за обуку везе и информатике Команде за обуку, у Горњем Милановцу. Отац је двоје деце, трогодишњег сина Вукана и једномесечног Ђурађа који је 1.500. беба рођена у Министарству одбране и Војсци Србије, од увођења солидарне помоћи за рођење детета.
 
- Поздрављам стимулативне мере којима Министарство одбране помаже да пребродимо тешке периоде и лакше поднесемо увећање породице – истиче потпоручник Вукадиновић и додаје да му је супруга велика подршка у свему, а време које проводи са породицом драгоцено.
 
Осим посла у Центру за обуку везе и информатике, потпоручник Вукадиновић постиже значајне спортске резултате. Више пута био је државни првак у атлетици на 200 и 400 метара, а 2015. године учествовао је и на Светским војним играма у Јужној Кореји. За све што постиже потпоручник Вукадиновић каже да има подршку и разумевање породице и Министарства одбране и Војске Србије.
 
Командир вода у Првом центру за обуку у Сомбору потпоручник Стефан Азарић истиче да ће за њега 2019. година по много чему бити година за памћење.
 
- За мене је 2019. година најуспешнија до сада. Стекао сам први официрски чин, у новембру сам се оженио, а тим поводом сам и овде, будући да је то у Војсци Србије 500. брак. Очекујем принову у породици и у 2020. години настављам са слављем – поручује потпоручник Азарић.
 
Патриотизам, љубав према војсци, али и породична традиција, привукли су потпоручника Азарића, који је из Бањалуке, у војне редове.
 
- Отац ми је официр. Ја сам официр и имам млађег брата који је трећа година Војне академије. Отац се већ остварио у каријери, а ми, млађи, планирамо да останемо у Србији и Војсци Србије – рекао је потпоручник Азарић и истакао да је задовољан што Министарство одбране и Војска Србије разним подстицајима показују да брину о својим припадницима.
Брак заставника Грујице Радовановића и десетара Сунчице Радовановић, такође је проглашен петстотим браком у Министарству одбране и Војсци Србије, имајући у виду да су се венчали истовремено када и потпоручник Азарић.
 
Супружници Радовановић, који су запослени у Првом складишном батаљону Централне логистичке базе у Пожеги, истичу да су мере које Министарство одбране и Војска Србије предузимају ради побољшање живота својих припадника значајне.
 
За заставника Радовановића који је у војсци 25 година, посебно је важно што војска подједнако пружа подршку и породици и појединцу, док његова супруга Сунчица додаје да њој, као мајци и професионалном војнику много значи што су колеге и колектив добри и излазе јој у сусрет кад год јој је нешто потребно.
 
- Све мере које Министарство одбране и Војска Србије примењују да би нас подстакли да будемо успешнији веома су стимулативне и надамо се да ће тако бити и у будућности, јер смо ми због тога све бољи и бољи – истакла је десетар Сунчица Радовановић и захвалила министру Вулину за пакетиће које је поделио њеној деци.
 
Пријему код министра одбране присуствао је и заступник команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.01.2020
mp4 (36,96 MB)
Изјава потпоручника Стефана Азарића
06.01.2020
mp4 (48,77 MB)
Изјава потпоручника Стефана Вукадиновића
06.01.2020
mp4 (51,37 MB)
Изјава десетара Сунчице Радовановић
06.01.2020
mp4 (83,19 MB)
Пријем