Министарство одбране Републике Србије
 
04.01.2020.

Министар Вулин: Стандард припадника Војске Србије и даље наш приоритет




Министар одбране Александар Вулин, у присуству заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића, уручио је кључеве од 27 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Великој ратној сали Старог Генералштаба.

Министар Вулин је, након свечаности доделе кључева, истакао да Министарство одбране и Војска Србије брину о својој земљи и о безбедности свих грађана Србије, али имају и обавезу да брину о стандарду и квалитету живота свих својих припадника.

- Свако ко веже своју судбину, свој живот и своју будућност за Министарство одбране и Војску Србије има разлога да се нада и да верује да ће његове институције, да ће његова Војска и Министарство одбране водити рачуна и о њему и о његовој породици. Иницијатива председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о становима за припаднике свих служби безбедности је нешто што се није дешавало деценијама уназад. За нас то много значи и сваки стан који поделимо и сваки стан који смо поделили је стан који смо дали једном задовољном, сигурном човеку, човеку који брине о свима нама – нагласио је министар Вулин.

- Војска Србије ће и у овој години настојати да учини све што је могуће да се квалитет живота њених припадника поправи - да делимо станове, да повећавамо плате и дневнице и да учинимо све што можемо да живот у Војсци Србије буде бољи, да буде успешнији, а сви ови људи се свакога дана одужују својој земљи и свом народу својом бригом и својим радом и огромном посвећеношћу и пожртвованошћу. Ова земља може да буде мирна, безбедна и сигурна, јер о њој и у овој години има ко да брине – поручио је министар Вулин.
Заставник Бобан Павловић припадник 204. ваздухопловне бригаде добио је трособан стан у Панчеву, а данашњи свечани тренутак поделио је са члановима своје породице супругом Маријаном, сином Борисом и ћерком Аном.

- Задовољан сам станом у коме ћемо да се скућимо после 25 година чекања на стан. Добили смо стан од 77 квадрата и то је био леп новогодишњи поклон – истиче заставник Павловић додајући да за његову породицу нови стан значи да су главни животни проблем решили.

У Новој години у нови стан ће се уселити и старији водник прве класе Душан Угреновић, припадник 126. бригаде ВОЈИН.

- Добио сам трособан стан од 76 квадрата у насељу „Тамиш капије“ у Панчеву. У стану ћемо живету супруга и ја, са сином и ћерком. Презадовољни смо јер смо 27 година чекали стан – истакао је старији водник Угреновић, а задовољство новим станом дели и супруга Гордана истичући да је изузетно леп осећај да после толико година њихово стамбено питање буде решено.

Један од 27 кључева који су данас уручени активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије припао је и војном службенику Борку Обрадовићу, психологу, запосленом на батајничком аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“, који је на служби у систему одбране 35 година.

- На стан чекам од 1991. године. Било је тешких тренутака и доста пресељења, али што каже наш народ „Стрпљен - спашен“, па смо дочекали и овај тренутак који је за све нас овде и наше породице један од најсрећнијих дана у животу – истакао је Обрадовић који ће се ускоро уселити у трособан стан од 80 квадрата, у Панчеву, у насељу „Тамиш капије“, за који каже да га чини задовољним и да ће моћи безбрижно да дочека пензију, са супругом и синовима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.01.2020
mp4 (98,44 MB)
Изјава министра Вулина
04.01.2020
mp4 (57,62 MB)
Изјава војног службеника Борка Обрадовића
04.01.2020
mp4 (25,86 MB)
Изјава заставника Бобана Павловића
04.01.2020
mp4 (24,67 MB)
Изјава старијег водника прве класе Душана Угреновића
04.01.2020
mp4 (101,16 MB)
Додела кључева