Министарство одбране Републике Србије
 
26.12.2019.

Новогодишња хуманитарна акција на Батајници




Tрадиционална новогодишња хуманитарна акција „Слетање Деда Мраза и Добре виле“ за малишане из школа за децу са сметњама у развоју, одржана је данас на Аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Деда Мраз и Добра вила дошли су до 38 малишана авионом „АН-26“ из састава 138. транспортне авијацијске ескадриле.

Ученици Школе за основно и средње образовање „Антон Скала“ из Старе Пазове, деца из Хуманитарне фондације „СОС Дечија села Србија“ из Обреновца и Земуна, као и деца из многочланих породица, дочекали су Деда Мраза и Добру вилу с осмесима на лицима, а затим су имали прилику да уђу у авион и друже се са посадом ваздухоплова.

Хуманитарну акцију већ осму годину заредом организују припадници 204. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО, запослени у Војномедицинској академији и чланови Студентске хуманитарне фондације „Осмех на дар“ Правног факултета из Београда.

Како је истакла Анђела Јовић из организације „Осмех на дар“, реч је о веома “лепој и специфичној акцији”.

- Оно што ми видимо кад реализујемо акцију су дечији осмеси, топао загрљај и њихова несебичност коју нам пружају. Ово је заиста једна специфична акција и ми се сваке године трудимо да укључимо што већи број деце, рекла је представница организације „Осмех на дар“.

Дружење са Деда Мразом, Добром вилом и организаторима настављено је у војничком ресторану 204. ваздухопловне бригаде, где су на радост свих малишана подељени новогодишњи пакетићи.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.12.2019
mp4 (43,7 MB)
Слетање Деда Мраза и Добре виле