Министарство одбране Републике Србије
 
17.12.2019.

Предавање директора Канцеларије за Косово и Метохију у Школи националне одбране




Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић одржао је данас предавање „Изазови и перспективе о Косову и Метохији“ полазницима Генералштабног и Командно-штабног усавршавања у амфитеатру Одсека са симулације и учење на даљину Војне академије.

Главне теме предавања биле су тренутна политичко-безбедоносна ситуација на Косову и Метохији, демографска структура, рад Канцеларије за Косово и Метохију и о преговори са Приштином.

Ђурић је истакао да је Србији у највећем интересу да се сви проблеми решавају мирно и кроз разговоре о најтежим питањима, уз очување потреба и интереса српског народа.

У завршном делу предавања, Ђурић је истакао да Србија има пет значајних политичких приоритета – очување стабилности и мира с фокусом на јачање одбрамбених капацитета и политику војне неутралности, одржавање суверенитета и независности земље, економски раст, демографски опстанак српског народа и спречавање одласка младих.

Предавању су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, начелник Секретаријата Универзитета одбране пуковник Марко Зеленовић, полазници Школе националне одбране, старешине и наставници.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.12.2019
mp4 (92,31 MB)
Предавање