Министарство одбране Републике Србије
 
11.12.2019.

Уручени сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2



Сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, реализованој крајем новембра ове године, уручени су данас у просторијама Мисије OEBS у Републици Србији. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране Министарства одбране, организовала и финансијски подржала Мисија OEBS у Србији.
 
Сертификате су полазницима уручили в.д. помоћника министра за политику одбране Милан Ранковић и шеф Мисије OEBS у Србији амбасадор Андреа Орицио.
 
Помоћник министра Ранковић захвалио је Мисији OEBS у Србији и амбасадору Орициу на подршци коју пружају Министарству одбране у области развоја националних капацитета за учешће цивилних експерата у мировним операцијама, као и у области управљања пројектима које су се у протеклом периоду заједничким снагама реализовале.
 
Амбасадор Орицио је изјавио да OEBS активно подржава систем одбране и развој његових капацитета за учешће у мисијама Европске уније и Уједињених нација. Истакао је да очекује да ће припадницима Министарства одбране и Војске Србије стечене вештине омогућити да ефикасније спроводе политике и стратегије како националне, тако и у међународном окружењу. Тиме се, додаје Орицио, Србија ставља у бољу позицију да добије међународне фондове и максимализује утицај на будуће пројекте и њихово спровођење.
 
Помоћник министра Ранковић и амбасадор Орицио сагласили су се да су Министарство одбране и Војска Србије и Мисија OEBS у протеклом периоду реализовали многобројне пројекте, уз постојање простора за будућу сарадњу и у осталим областима.
 
Директор фирме СИДЕРА, јединог овлашћеног носиоца лиценце за сертификацију по методологији PRINCE2, Марио Бојаџић изразио је задовољство сарадњом са припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су исказали изузетну посвећеност и професионализам током обуке и тестирања.
 
PRINCE2 је међународно призната методологија за управљање пројектима. Циљ обуке, коју је успешно савладало седам припадника Министарства одбране и Војске Србије из различитих организационих целина, је достизање стручности и способности наших припадника у области управљања пројектима.