Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2019.

Министар Вулин: Војска Србије је чувар најважнијих вредности нашег народа




Војска Србије је чувар најбољих и најважнијих вредности нашег народа, поручио је министар одбране Александар Вулин, обилазећи данас штанд Министарства одбране и Војске Србије на осмом Међународном сајаму спорта.

- Војска Србије није никаква однарођена институција. Војска Србије је део нашег народа и чувар најважнијих вредности нашег народа. Здрав живот, спорт, породица, физичка активност, све оно што нас повезује и чини здравима, све је то веома цењено у Војсци Србије. Сваки припадник Војске Србије има обавезу да буде физички спреман, да буде способан да испуни сваки задатак – рекао је министар Вулин.

У Војсци Србије пуно се полаже на физичку спремност и спортске активности истакао је министар Вулин, додавши да се у војсци чини све како би сваки њен припадник могао да се бави спортом и до професионалног нивоа.

- Зато смо ове године формирали Спортску јединицу и након дугог низа година учествујемо на свим светским војним такмичењима, али имамо и репрезентативце у појединим спортовима, који су припадници Војске Србије. Сви који дођу у Војску Србије могу да знају да ће моћи да се баве спортом и да ће моћи да се усавршавају, напредују, остваре се и као спортисти – нагласио је министар Вулин.

Министра Вулина су на штанду Министарства одбране и Војске Србије поздравили министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, са којима је заједно обишао приказе спортских секција Универзитета одбране у футсалу, кошарци и одбојци, у којима су учествовали кадети Војне академије и ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Заступник начелника Одељења за војни спорт Војне академије пуковник Слађан Вељковић рекао је да Министарство одбране и Војска Србије другу годину за редом на Сајму спорта промовишу спортске активности у војсци.

- Ове године Војска Србије промовише спорт кроз приказ борилачких вештина Специјалне бригаде и Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ – који је реализован јуче, кроз рад спортских секција кадета Војне академије – што ће бити приказано данас и предавање о спорту у Војсци Србије које ће, такође, бити одржано данас – истакао је пуковник Вељковић и најавио да ће посетиоци Сајма спорта на штанду Министарства одбране и Војске Србије сутра моћи да разговарају са врхунским спортистима наше земље, који су и део Спортске јединице Војске Србије.

Данашњем обиласку Сајма спорта присуствовао је и начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.11.2019
mp4 (79,54 MB)
Изјава министра Вулина
23.11.2019
mp4 (77,71 MB)
Изјава пуковника Вељковића
23.11.2019
mp4 (59,44 MB)
Сајам спорта