Министарство одбране Републике Србије
 
21.11.2019.

Посета делегације Министарства одбране и Војске Србије Мађарској




Делегација Министарства одбране и Војске Србије коју је предводио в.д. помоћника министра за политику одбране мр Милан Ранковић боравила је данас у Будимпешти, ради упознавања са мађарским моделом повећања интересовања грађана за војни позив.

На састанку коме је председавао заменик државног секретара за људске ресурсе у Министарству одбране Мађарске Лајош Ердељи, српској делегацији представљена су мађарска искуства у промоцији  војног позива и војне каријере и повећању интересовања грађана за ангажовање у Мађарској војсци.

На састанку в.д. помоћника министра одбране мр Милана Ранковића са замеником државног секретара за политику одбране у Министарству одбране Мађарске др Гергелијем Неметом констатовано је да је сарадња у области одбране две земље достигла висок ниво, сталним интензивирањем заједничких активности. Ранковић је захвалио на доприносу који Мађарска даје својим учешћем у мисији КФОР и заштити српског становништва и српске културне баштине на Косову и Метохији. Захвалио је и на донацији коју је Мађарска дала НАТО Поверилачком фонду за уништавање вишка убојних средстава и унапређење капацитета ТРЗ Крагујевац.

У наставку посете српска делегација посетила је регрутни центар Мађарске војске у Будимпешти.
photoФОТОГАЛЕРИЈА